=

Τελευταία νέα

Αντίο BIOS, το UEFI έρχεται να σε αντικαταστήσει για ταχύτερα PC



Η υπόσχεση για ταχύτερο boot στα PCs βρίσκεται ένα βήμα πριν την πραγματοποίηση, με το BIOS να αποσύρεται και το UEFI να αναλαμβάνει θέση στην καρδιά των υπολογιστών που θα κυκλοφορήσουν από το 2011. Με απλά λόγια, το BIOS είναι ένα πολύ μικρό πρόγραμμα που τρέχει με το πάτημα του κουμπιού. Είναι οι εντολές αυτές που εμφανίζονται στην μαύρη οθόνη, τα μπιπ που ακούγονται περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν από την οθόνη των Windows.


Αυτή την καθυστέρηση θέλει να διακόψει το Unified Extensible Firmware Interface, που θα επιτρέψει στους νέου υπολογιστές να εκκινούν μετά από μερικά δευτερόλεπτα όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις ηλεκτρονικές ή ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε σπίτι. Έχετε σκεφτεί ότι η τηλεόραση ανάβει σχεδόν στιγμιαία, το ραδιόφωνο το ίδιο γιατί όχι και το PC τώρα που η τεχνολογία του UEFI είναι διαθέσιμη και έτοιμη προς χρήση από τους κατασκευαστές;
Το BIOS μας εξυπηρέτησε πιστά τα τελευταία 30 χρόνια αλλά είναι καιρός να αποσυρθεί και την θέση του να πάρει      το UEFI και ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος χρήσης των υπολογιστών. 


Pcnethood Designed by TotalDesign Copyright © 2015

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.