=

Τελευταία νέα

Πώς να εκμεταλλευτείτε τις γωνίες της οθόνης του Mac σας



Το Mac OS X, όπως κάθε αξιόλογο λειτουργικό σύστημα, έχει πολλά τρικ τα οποία πολλοί χρήστες μπορεί να μην γνωρίζουν. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να μην έχει ψάξει αρκετά στο System Preferences έτσι ώστε να βρει το Hot Corners και να το ενεργοποιήσει.

Τι είναι το Hot Corners?

Είναι κοινώς αποδεκτό πως τα κουμπιά τα οποία είναι τοποθετημένα στις άκρες μίας οθόνης είναι ευκολότερο να πατηθούν από το να είναι οπουδήποτε αλλού, απλά λόγω θέσης. Για αυτό το λόγο, το Mac OS X σας παρέχει τη δυνατότητα να αντιστοιχίσετε συγκεκριμένες λειτουργίες σε κάθε μία από τις τέσσερις γωνίες της οθόνης του Mac σας. Μπορείτε απλά να περάσετε το mouse πάνω από κάποια από τις γωνίες και να ενεργοποιήσετε το Mission Control, τοDashboard, το Launchpad κλπ.

Πως γίνονται οι ρυθμίσεις;

Για την ενεργοποίηση των Hot Corners σε Lion, πηγαίνετε System Preferencesκαι ανοίξτε το Mission Control preference pane (Exposé and Spaces σε Snow Leopard). Κλικάρετε στο Hot Corners στην κάτω δεξιά πλευρά.

Στο φύλλο που εμφανίζεταιμπορείτε να ρυθμίσετε κάθε μία από τις γωνίες ξεχωριστά και να ενεργοποιήσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα: Mission Control, Application Windows, Desktop, Dashboard, Launchpad, Start/Disable Screen Saver και Put Display to Sleep.

Ήδη έχουμε περιγράψει τη χρησιμότητα του Put Display to Sleep σε προηγούμενο άρθρο. Συνεπώς, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις τέσσερις γωνίες της οθόνης σας με τις λειτουργίες που εσείς θεωρείτε πιο χρήσιμες.
Ένα παράδειγμα αντιστοίχισης λειτουργιών σε Hot Corners φαίνεται παρακάτω:


Εφόσον κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, η εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας σας είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο να περάσετε το mouse σας από την αντίστοιχη γωνία. Μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν το δοκιμάζετε για πρώτη φορά, επειδή θα περνάτε το mouse τυχαία από τις γωνίες, αλλά όπως όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή, γίνονται ευκολότερα με την πάροδο του χρόνου. Τουλάχιστον για τους περισσότερους ανθρώπους.

Εάν ωστόσο δε θέλετε να έχετε μία ενεργοποιημένη γωνία στην οθόνη σας ενώ δουλεύετε στο Mac σας, επειδή πιθανώς να μη θέλετε να ανησυχείτε για τον έλεγχο του mouse σας, και θέλετε να έχετε την ευκολία που παρέχει τοHot Corner, η Apple έχει μία εναλλακτική για εσάς. 

Στο Mission Control preference pane, έχοντας μπροστά σας το Hot Cornerssheet, κλικάρετε οποιοδήποτε από τα τέσσερα αναδυόμενα μενού για να επαναφέρετε τις επιλογές των ενεργοποιημένων γωνιών της οθόνης. Τώρα, πατήστε οποιοδήποτε τροποποιητικό πλήκτρο (CommandControlOption ήShift) ή ένα συνδυασμό αυτών και θα δείτε το αναδυόμενο μενού να αλλάζει, όπως φαίνεται παρακάτω:



Αν τώρα επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές, η συγκεκριμένη γωνία θα ενεργοποιηθεί, αλλά η λειτουργία θα εκτελείται μόνο όταν θα σύρετε τοmouse σας πάνω από αυτή και θα έχετε πατημένα τα αντίστοιχα τροποποιητικά πλήκτρα που θέσατε προηγουμένως. Απαιτείται να χρησιμοποιείτε δύο χέρια και δεν είναι τόσο βολικό όσο η προεπιλεγμένη ρύθμιση, ωστόσο δίνει λύση σε πολύ περισσότερους από εσάς.




Pcnethood Designed by TotalDesign Copyright © 2015

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.