=

Τελευταία νέα

Συμβουλές για ασφαλές gaming στο Διαδίκτυο, από την ESET


Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια, από τις πρώτες αερομαχίες που συμμετείχαν Έλληνες, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους, αλλά με μια διαφορά: αυτές οι αερομαχίες, γίνονταν για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο. Ο λόγος για το παιχνίδι «Air Warrior», την εταιρεία Compulink που ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που προσέφερε dial-up σύνδεση και φυσικά τα modem της εποχής<…>
ταχύτητας 2.400bps έως 9.600bps (για να αντιληφθούμε την διαφορά με τις σημερινές ταχύτητες, αρκεί να πούμε ότι η γραμμή aDSL των 24Mbit ισούται με -κρατηθείτε- 25.165.824 εκατομμύρια bps).
Πολύ νερό έχει κυλίσει στο αυλάκι από τότε, σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας και των υπολογιστών, του Internet, των modem και δυστυχώς των ιών / κακόβουλου λογισμικού, το οποίο πλέον δύναται να καταστρέψει εντελώς την διασκέδαση του υποψήφιου Διαδικτυακού gamer. Το gaming ωστόσο έχει γίνει μια τεράστια επιχείρηση με πολλά δημοφιλή online παιχνίδια, όπως το World of Warcraft, το οποίο χρειάζεται εγγραφή επί πληρωμή. Ως εκ τούτου, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία επικείμενου κέρδους.
Οι μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι online gamers
• Phishing: Τα ψεύτικα sites παιχνιδιών είναι ένα γόνιμο έδαφος ηλεκτρονικού εγκλήματος. Μερικά από αυτά χρησιμοποιούν URLs πανομοιότυπα με το αυθεντικό. Εκεί, ο ανυποψίαστος gamer μπορεί, όχι μόνο να μολυνθεί με ποικίλης μορφής malware, αλλά και να πέσει σε μία παγίδα που υποκλέπτει τα προσωπικά του στοιχεία, κάτι που μπορεί να αποβεί πραγματικός οικονομικός πονοκέφαλος.
• Κοινωνικά Δίκτυα: Όπως στην πραγματική ζωή, ο βασικός κανόνας επιβίωσης είναι να εμπιστεύεσαι μόνο τους πραγματικούς σου φίλους. Πολλοί ψεύτικοι και κακόβουλοι λογαριασμοί Facebook δηλώνουν νόμιμοι δημιουργοί παιχνιδιών, οπότε η προστασία των προσωπικών δεδομένων κρίνεται αναγκαία.
• Μολυσμένα παιχνίδια και λογισμικό εξαπάτησης: Μπορείς να μολυνθείς χρησιμοποιώντας σπασμένα η ψεύτικα παιχνίδια. Καιροφυλακτούν με αφορμή το πάθος σου για παιχνίδι και διανέμονται μέσω online downloading. Να είσαι περισσότερο προσεχτικός με την επισύναψη αρχείων στο e-mail σου, και φυσικά με τα αφαιρούμενα μέσα όπως τα USB drives. Τα σπασμένα η ψεύτικα παιχνίδια κρύβουν κίνδυνους μόλυνσης.
• Malware: Αυτήν την στιγμή, ένα από τα πιο διαδεδομένα malware είναι το Win32/PSW.OnLineGames. Ο εν λόγω ιός είναι ένας τύπος trojan που χρησιμοποιείται σε επιθέσεις phishing ειδικά στους gamers: αυτό το είδος malware εισχωρεί με keylogging και (μερικές φορές) με rootkit, περισυλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με online παιχνίδια και διαπιστεύσεις χρηστών. Η αποσπώμενη πληροφορία στέλνεται στον υπολογιστή ενός απομακρυσμένου εισβολέα. Για αυτό είναι τόσο σημαντικό οι συμμετέχοντες στα MMORPGs (Massively Multi-player Online Role Playing Games), όπως το Lineage και το World of Warcraft, και τα “metaverses” όπως το Second Life, οφείλουν να είναι ενημερωμένοι για τις ποικιλίες απειλών εναντίον τους.
Πώς μπορεί ο φανατικός gamer να προστατευθεί;
Η ESET προσφέρει 5 συμβουλές:
1. Χρησιμοποίησε ενημερωμένο antivirus και λύση ασφάλειας με Antispyware και Firewall: Το ESET Smart Security 5 και το ESET NOD32 Antivirus προσφέρουν τη λειτουργία Gamer Mode που δεν αποσπά τον χρήστη με το άνοιγμα pop up παραθύρων, εξοικονομώντας τις πηγές του συστήματος, ώστε οι χρήστες να μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι.
2. Κάνε χρήση πάντα διαφορετικών κωδικών για διαφορετικούς λογαριασμούς, και να μην είναι απλοί.
3. Πληκτρολόγησε το URL του online παιχνιδιού ή χρησιμοποίησε σελιδοδείκτες στον browser – έτσι αποφεύγεται λανθασμένο κλικάρισμα σε μολυσμένο σύνδεσμο στη μηχανή αναζήτησης.
4. Προστάτευε με κωδικούς τα προσωπικά σου δεδομένα στον υπολογιστή ή το cloud εάν δεν είναι απευθείας αναγκαίο για την gaming εμπειρία σου.
5. Μη χρησιμοποιείς ποτέ σπασμένο λογισμικό, μπορεί να είναι κακόβουλο.

Pcnethood Designed by TotalDesign Copyright © 2015

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.